Municipalitatea acorda sprijin financiar pentru igienizarea subsolurilor

Municipalitatea acorda sprijin financiar pentru igienizarea subsolurilor

Asociaţiile de proprietari dar şi blocurile sau scările de bloc care nu fac parte dintr-o formă asociativă pot beneficia de sprijin financiar din partea municipalităţii pentru igienizarea subsolurilor. Măsura a fost adoptată în şedinţa ordinară din data de 2 octombrie, suma alocată din bugetul local pentru acest sprijin ridicându-se la 386.000 lei.
Pentru a beneficia de sprijinul financiar, solicitanţii trebuie să îndeplinească anumite cerinţe. Blocul sau scara de bloc trebuie să facă parte dintr-o formă asociativă de proprietari sau să existe acordul a cel puţin jumătate plus unu din numărul proprietarilor.
Solicitarea sprijinului financiar acordat de administraţia publică trebuie să fie adoptată în adunarea generală a proprietarilor, prin acordul a jumătate plus unu din numărul total de membri. De asemenea, proprietarii trebuie să desemneze şi să mandateze o persoană care să îi reprezinte în derularea contractelor şi să îşi asume obligaţii în numele lor. O condiţie esenţială pentru acordarea sprijinului este şi aceea ca solicitantul să-şi repare, pe cheltuială proprie, instalaţiile care au determinat inundarea subsolului (scurgere menajeră, scurgere pluvială, instalaţie apă potabilă, instalaţie energie termică).
Persoana împuternicită prin hotărârea a jumătate plus unu din numărul de proprietari trebuie să depună la Compartimentul Control Coordonare Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei următoarele documente:
– formular solicitare sprijin financiar (Anexa 1 la Regulament)
– hotărârea adunării generale a asociaţiei de proprietari (Anexa 2 la Regulament)
– lista proprietarilor (Anexa 3 la Regulament)
– declaraţie pe proprie răspundere (Anexa 4 la Regulament)
– devizul estimativ al lucrării (situaţia de lucrări şi volumul estimativ de apă/deşeuri) întocmit de o firmă specializată. Valoarea lucrărilor consemnate în deviz nu trebuie să depăşească valorile medii ale preţurilor pieţei, respectiv 0,90 lei/mc pentru apa evacuată cu pompa electrică şi 29 lei/mc pentru deşeuri grosiere evacuate cu vidanja.
Situaţia de lucrări şi volumul estimativ de apă/deşeuri vor fi verificate de o persoană împuternicită din cadrul Primăriei.
Comisia va analiza solicitarea şi documentele anexate acesteia şi va propune Consiliului Local acordarea sprijinului financiar precum şi cuantumul acestuia pentru fiecare solicitant în parte.
La finalizarea lucrării, se va întocmi procesul-verbal de recepţie a lucrării, care va fi vizat şi de un reprezentant al Primăriei, împuternicit prin dispoziţia primarului.

Ultima modificare: 08.10.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Reparatii carosabil si trotuare in mai multe zone din municipiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.